Workshop: Lego® Serious Play®

16 jan

herning_strategi_lego

I sin essens er Lego® Serious Play® en innovativ metode designet til at forbedre innovation, performance og gruppe dynamikker. Metoden bygger på begrebet gamification, som du kan læse mere om her.

Lego® Serious Play® blev udviklet på LEGO i samarbejde med førende forskere inden for strategi og organisationsudvikling. Metoden integrerer viden

  1. Viden om leg, hvordan og hvorfor vi leger, lærer og udvikler os
  2. Hvordan organisationer udvikler og eksekverer strategier
  3. Positiv psykologi og hvad der engagerer den enkelte deltager og dermed frisætter vedkommende kreative potentiale

Et af de vigtigste forskningsresultater, der understøtter Lego® Serious Play® metoden og tilgangen er, at “hands-on, minds-on” læring giver en dybere, mere meningsfuld forståelse af verden og dens muligheder.

En Lego® Serious Play® workshop med Gnist handler ofte om:

  • Større teamforståelse
  • Kulturforståelse
  • Innovationsproces
  • Strategiproces
  • Salgsinnovation

Lego® Serious Play® begynder med antagelsen om, at svarene allerede er i rummet , og opfordrer deltagerne til at tænke med deres hænder. Alle deltager på den måde og alle har en stemme, dvs. ikke kun de verbal stærke. Workshoppen starter altid med nogle opvarmningsøvelser, så alle føler sig trygge i brugen af Lego® brikkerne.

Uanset forudindtaget skepsis har Gnist aldrig oplevet en workshop hvor deltagerne efterfølgende ikke var meget begejstret. De har opdaget nye sider af sagen, af hinanden og de husker hinandens input langt mere end hvis det kun havde foregået verbalt. Hele processen med at man kan starte med at bygge individuelt og senere bygge sammen skaber stor samhørighed.

 

 

 

Share on FacebookShare on LinkedIn