Egeskoven – stå mere robust sammen

27 jan

robusthed, mental sundhed, mental robusthed, egeskovEgeskoven er et koncept til at øge den kollektive robusthed i teams på i alt 9 møder.

Egeskoven kræver ingen facilitator eller leder, men gennemføres uden anden hjælp og instruktion end den, der følger med i den helt særlige indpakning.

På baggrund af evidens er der udarbejdet materiale, som gør at deltagerne i fællesskab kan øge bevidstheden om kollektiv robusthed.

Forskningen viser at man gennem bevidst aktivitet i fællesskab kan ændre vores hjerne og måden den fungerer på. Man ved at vi skal have opbygget hensigtsmæssige vaner indenfor vores

  1. Tanker
  2. Opmærksomhed
  3. Handlekraft

Derfor er hvert møde bygget op så deltagerne i fællesskab får talt og arbejdet med et emne i løbet af en time og får sat en aftale om handling efterfølgende.

Emnerne er bl.a.:

  • Kontrol
  • Styrker
  • Samtaleformer
  • Bekymringer
  • Mening

Til mange af øvelserne hører der fysiske designede ting med, da vi fra forskning ved at det styrker sandsynligheden for værdifulde indsigter og ærlige og udbytterige diskussioner.

Ordet robust kommer af det latinske ord for egetræ og netop det billede er et godt symbol på det at stå stærkt. Det der sker, når robuste mennesker og teams møder problemer er, at de evner at spotte og håndtere reaktioner på en sund og konstruktiv måde. De tillader sig selv at mærke frustrationen og andre følelser, men de tillader ikke, at følelserne bliver hæmmende for den opgave de udfører.

I en tid med konstant omskiftelig og kompleksitet er der ingen tvivl om, at udvikling af mental robusthed er nødvendigt. Men løsningen må og skal være, at vi skaber de stærkeste arbejdsfællesskaber samtidig med, at vi lærer at navigere modstandsdygtigt i den virkelighed vi befinder os i.

Og med det fokus og erkendelsen af at de bedste resultater skabes når grupper selv tager ejerskab, er Egeskoven skabt.
Egeskoven er lavet i et co-creation med Fredericia Kommune og DTU.

 

Køb af produktet
Dette produkt designes særlig til hver kunde og leveringstiden er derfor 2-3 uger, prisen varierer fra 5.000-10.000 alt afhængig af hvor mange der bestilles. Efter et teams brug af produktet koster det ca. kr. 500 per person for refill, så et nyt team kan bruge den. Kontakt Mads på telefon 81613939 eller Marianne på telefon 24861511 for at høre nærmere.

Demonstration af produktet
14. april vil Egeskoven blive demonstreret på et gå-hjem møde i Fredericia. Følg med på siden her eller tilmeld dig vores nyhedsbrev oppe i det orange felt øverst på siden, så er du sikker på ikke at gå glip af noget.

Share on FacebookShare on LinkedIn