Mads Bab

madsbab_gangMin mission i livet er at styrke mennesker, så de føler den autenticitet, der gør livet fantastisk og styrke virksomheder så de udfylder deres sande potentiale. Jeg er drevet af ønsket om at tænde gnister. For som Dante skriver i Den Guddommelige Komedier:

Efter Gnist følger stor flamme

Jeg tror på at denne mission lykkedes når vi anerkender at gnister hverken tændes af et konstant fokus på udfordringer og problemer, ej heller i et naivt fokus, der ensidigt handler om at eliminere alt negativt. For jeg tror, som i fysikkens verden,  at menneskelige gnister opstår, når spændingen mellem det positive og negative er tilpas stor.

Jeg er sikker på at innovation, udvikling og resultater opstår når vi mærker gnisten. For når vi gør det, er der næsten ingen grænser for, hvad vi kan præstere, hvilke idéer vi kan få og hvor langt vi går for at lykkedes i fællesskab med andre.

Jeg tror ikke på quick fixes – det har mere end et årti som konsulent lært mig. Reel forandring er ikke noget der gøres med et fingerknips, eller  workshops med høj tempo og ren pep-talk. Reel forandring og innovation kræver modet til at være nysgerrig og reflekterende samtidig med at man eksperimenterer med nye tankemåder og adfærd. Og hvad der måske er vigtigere, især i organisatorisk kontekst, så kræver reel forandring en vedholden og empatisk dialog med de mennesker, der er afhængig af en og dem man selv afhænger af.

Derfor er det måske ikke overraskende at Tina Dickows sang “Count to Ten” er en af mine favoritter. Hun synger:

The fastest way to get there is to go slow, and if you want to hang on, you got to let go.

Min erfaring

Jeg startede Gnist i 2011 efter 10 år som konsulent og partner i intenz A/S. Siden 2001 har jeg haft privilegiet af at arbejde sammen med ledelse og medarbejdere i nogle af Danmarks mest interessante virksomheder. Jeg har coachet, udviklet, trænet og sparret med ledere og medarbejdere på alle niveauer og i rigtig mange brancher.

I 2010 afsluttede jeg en masteruddannelse i Positiv Psykologi ved University of East London. De to år, som det tog at gennemføre studiet, fik jeg et andet syn på forskning og research end hvad jeg tidligere har haft. Positiv Psykologi er nemlig langt mere end bare idéen om lykke eller en simpel foreskrift, der bare handler om at “tænke positivt” – det er en omfattende fokus og studie i hvad der får mennesker til at trives og vokse.

Min interesse for positiv psykologi gør at jeg i dag er ekstern lektor ved Aarhus Universitets master i positiv psykologi, hvor jeg især underviser og vejleder om brugen af positiv psykologi i organisationer. Jeg har endvidere haft fornøjelsen af at holde foredrag og workshops på konferencer rundt i verden.

Disse foredrag gjode bl.a. at jeg i 2010 blev spurgt af Dansk Psykologisk Forlag om jeg ikke ville skrive en bog om positiv psykologi – især med fokus på det styrkebaserede område. Det resulterede i bogen “Gnisten i arbejdslivet” der udkom i marts 2013. Bogen er nu udkommet i 3. oplag.

Gnist og mine styrker

Nogle af mine styrker er min nysgerrighed, kreativitet og evne til at tænke disse to ind i et forretningsmæssig perspektiv. Jeg elsker at spotte nye trends, nye muligheder og omsætte disse til relevante projekter og udviklingstiltag i og uden for virksomheder. Jeg er dybt passioneret for at udvikle andre og mig selv og tænker konstant i relationer, samarbejde og gensidige fordele.