Fra mere til bedre

dialogVi faciliterer samtaler om det bæredygtige arbejdsliv for at udruste virksomhederne på længere sigt. Vi tror på, at det vigtigste er at gøre virksomhederne selvhjulpne til fremtidige udfordringer, så de har et robust fundament at tage udgangspunkt i. Vi arbejder derfor for at skabe rum for samtaler, der ellers ikke ville have været opstået. Vi tror ikke bare på mere uddannelse, mere udvikling eller mere innovation, men bedre uddannelse, bedre udvikling og bedre innovation. Vi tror at resultater, hvis de skal være holdbare, ikke skabes ved blot at lave eller gøre ”mere”, men derimod om at lave eller gøre noget ”bedre”.

Den tilgang fordrer nysgerrighed, originalitet og måske vigtigst af alt dialog. Business as usual går ikke, da fokus konstant er rettet mod forbedringer i fællesskab. Et af de mest grundlæggende behov for innovation er en organisation, der ikke kun er villig til at lære, men i praksis drives fremad ud fra et princip om at læring er afgørende for innovation.

Fremdrift og innovation er ikke det samme.

Innovation handler om at gode idéer udvikles for siden at blive realiseret og skabe værdi. Fremdrift er derimod konstant, men ofte ensartet bevægelse mod et mål.

At skelne mellem de to er ikke kun en akademisk øvelse, men også et spørgsmål om hvordan der arbejdes med målsætninger. I Gnist kigger vi meget på den forskning der gør os klogere på hjernen og ser tydelige fordele ved at arbejde med målsætninger, der på en og samme tid tager højde for vores behov for at præstere og vores behov for at lære.

Grundlæggende betyder det at vi som ledere og mennesker generelt må lade os inspirere af nye perspektiver og undersøge forskellige verdensbilleder og tilgange til det at skabe resultater. At gå fra mere til bedre kræver mod, for bedre resultater kan af og til fremstå anderledes og lever måske ikke op til gængse normer.

Men som vi ser det, er gængse normer i denne verden af ”new normal” bestemt ikke vejen frem.