Styrkebaseret ledelse for alle ledere i PFA Pension

22 mar

pfaGnist har igennem flere år sparret med PFA ‘s HR om styrkebaseret ledelse og styrkebaseret performance samtaler og for første gang nogensinde valgte PFA Pension i foråret 2015 at lave en række obligatoriske workshops for alle deres ledere og Gnist blev valgt til at stå for opgaven.

Formålet med alles deltagelse i en halvdags workshop var følgende:

  • At forstå hvordan styrkebaseret ledelse reelt bliver mere business end bøvl.
  • At forstå at styrkebaseret ledelse ikke er et udtryk for, manglende fokus på lav performance. Man bør forstå, at en person på trods af lav performance stadig har brug for handlekraft til at løse en udfordring. Styrkebaseret ledelse handler om at sikre denne handlekraft.
  • At forstå at styrkebaseret ledelse ikke er en rose-øvelse men et udtryk for læring af forhold der fremmer engagement, robusthed og dermed også performance. Altså en opmærksomhed på at forstå, det der virker.

I evalueringen efterfølgende var der på flere af workshops´ene 88% der svarede, at de i passende eller høj grad fik god refleksion og læring af Mads Bab. 75% at de i passende eller høj grad mente at styrkebaseret ledelse kunne hjælpe dem til at realisere et større forretningsmæssig potentiale.

Udover workshops med såvel oplæg som en række konkrete opgaver fik alle lederne udleveret bogen I gang med styrkebasereret ledelse og dermed adgang til de 8 videoer samt andet yderligere materiale der ligger på styrkebaseretledelse.dk. Derudover blev der lavet 2 videoer til medarbejderne, så de via det blev introduceret til det at arbejde styrkebaseret. Videoerne er i dag tilgængelige for alle på YouTube:

1. Match dine udfordringer med styrke

2. Styrkebaseret performance – Et eksperiment til at blive klogere på din styrke

Kia Karrebæk fra HR i PFA Pension har udtrykt stor tilfredshed med Gnist som leverandør og én af deltagerne skrev bl.a.

”Jeg synes at Mads Bab var utrolig dygtig og havde nogle gode indsigter og perspektiver at dele ud af. Det var dejligt at høre ham sætte styrkebaseret ledelse i kontekst og at være ærlig omkring at det ikke er egnet i alle situationer.”

Share on FacebookShare on LinkedIn