View All Galleries

Tema: Trivsel

Gnists top 10 indenfor trivsel:

Artikler:

Ugebrevet A4: Det kan stresse ansatte at brænde inde med vigtig kritik:
Det er konklusionen på baggrund af en ny ph.d.-afhandling, som dokumenterer, at medarbejdere, der udøver selvcensur på arbejde, er mere stressede end dem, der arbejder i en åbenheds-kultur.

Gnist/Newmind: 7 principper til udvikling af kollektiv robusthed (ligger også som lydfil) :
Bogen uddyber grundforudsætningerne for arbejdet med kollektiv robusthed og præsenterer 7 principper, som vi mener, er afgørende for at arbejdet med mental robusthed både foregår forsvarligt, men også effektivt.

Gnist: Er glasset halvt fyldt, halvt tømt eller bare fuld af pis?
Der eksisterer en forestilling om, at den ”gode” eller ”rigtige” kop, er den, der er halvt fyldt. Det er den, der har ”ret”. I virkeligheden har alle 3 glas dog ret og ikke mindst en ret.

Morten Grønbæk og Vibeke Koushede fra Statens Institut for Folkesundhed:
Vi er blevet en nation, hvor rigtig mange mennesker lider af stress, angst og depression. Vi har arbejdet med det længe, men hvorfor er udviklingen ikke vendt? Måske skal vi prøve noget andet.

Ebbe Lavendt: Fem veje til trivsel:
Vil du prøve noget rigtig rart? Her er 5 aktiviteter, som gør dig lidt gladere og øger din trivsel. De er nemme at inkorporere i din hverdag og du kan starte allerede i dag.

Per Schultz Jørgensen: Vi lever i monologernes tid:
Den gode samtale er på sin vis et mirakel, for vi får begge noget, som ingen af os havde før.

Videoer:

Gnist: Hvad taler I om? (3,5 minutter) :
I denne video bliver du klogere på, hvordan I ved at evaluere jeres sejre på samme måde, som I evaluerer jeres fejl, skaber et mere robust fællesskab.

Kelly McGonigal: Hvordan man gør stress til sin ven (15 minutter) :
Pointen med videoen er ikke, at vi blot skal acceptere at føle os stressede, men derimod hvordan vi bedre kan håndtere perioder med stress, og derfor faktisk føle os mindre stresset og mere robuste.

Lydfiler:

Krifa/Mads Bab: Et arbejde der giver mening. (30 minutter) :
At udføre et arbejde, der giver mening – og har et klart formål – har afgørende betydning for vores arbejdsglæde og arbejdslyst. Når det vi laver, giver mening for os personligt, påvirker det nemlig direkte vores trivsel og engagement.

Gnist/newmind: 7 principper til udvikling af kollektiv robusthed (30 minutter, ligger også som artikel) :
Bogen uddyber grundforudsætningerne for arbejdet med kollektiv robusthed og præsenterer 7 principper, som vi mener, er afgørende for at arbejde med mental robusthed både foregår forsvarligt, men også effektivt.

Share on FacebookShare on LinkedIn