Stor bevilling til Gnist og Statens Institut for Folkesundhed

Stor bevilling til Gnist og Statens Institut for Folkesundhed2019-03-19T18:13:57+00:00

Vil I gerne forbedre jeres performance og trivsel igennem praktiske gør-det-selv redskaber?

Velliv Foreningen har bevilliget 3,7 mio. kr. til Gnist og Statens Institut for Folkesundhed (SIF). Bevillingen er givet, så vi i fællesskab kan udvikle og forske i effekten af værktøjer, som skal styrke samarbejde, trivsel og resultater i private virksomheder. Fokus er udelukkende på værktøjer, der kan anvendes af teams og grupper – uden brug af ekstern hjælp.

Vi skal sammen med vores partnere Nikolaj Juul Jakobsen fra Newmind og Louise Møller Nielsen udvikle praktiske redskaber, som teamet anvender i dagligdagen uden brug af ekstern hjælp. Redskaberne udvikles på baggrund af virksomhedernes behov, analyser og forskning foretaget af Statens Institut for Folkesundhed og vores mangeårige erfaring med at udvikle gør-det-selv værktøjer til teams. (se tidslinje)

Velkendte emner men helt ny metode

I udvikling af værktøjerne kombinerer vi det bedste fra organisationspsykologi, facilitering, læring og oplevelsesdesign. Det sker i bestræbelserne på at tilbyde virksomheder en helt ny måde at udvikle samarbejdet i form af f.eks. mere præcis kommunikation, en bedre feedbackkultur og hurtigere beslutningstagen.

I udviklingen læner vi os især op ad valideret forskning inden for teamflow, social kapital og organisatorisk resiliens, men omsætter disse tilgange, så de ikke bliver et mål i sig selv, men derimod understøtter virksomhedernes forretningsmæssige fokus.

Værktøjerne formidles digitalt men indeholder også printbare materialer, lydoptagelser samt nøje designet trin-for-trin vejledninger, der hjælper gruppen til at holde fokus på emnet, undersøge nye perspektiver og beslutte sig for små let implementerbare næste bedste skridt.

Centralt for redskaberne er, at de skal kunne anvendes i hverdagen uden ekstern eksperthjælp og direkte på arbejdspladsen, når det passer ind i en travl hverdag.

Det er ikke kun i forbindelse med hobbyprojekter derhjemme, at gør-det-selv er oplagt. Det er det også i udvikling af vores organisationer. Alt for ofte bliver forandringsprocesser afhængige af interne eller eksterne konsulenter. Forandringskraften flyttes fra organisationen til konsulenten og en del af handlekraften pantsættes i konsulentens metoder og anbefalinger.

Vi ønsker at flytte det tyngdepunkt tilbage til organisationen og det enkelte team. For når alt kommer til alt, er det ikke os som konsulenter, der sikrer forandring. Det er organisationen selv.

Vi konstaterer dog igen og igen at organisationer i stigende grad efterspørger redskaber. Redskaber der omsætter teori og forskning til metoder, der kan anvendes til at sikre strategisk relevante forandringer i en travl hverdag.

Igennem de sidste 8 år har vi stillet os selv spørgsmålet:

“Hvordan kan vi tage det bedste af det vi ved og kan som specialister inden for organisationsudvikling, bearbejde det og designe et redskab, der hjælper et team til selv at gøre det, som vi typisk faciliterer på workshops og seminarer.”

Med bevillingen fra Velliv og samarbejdet med Staten Institut for Folkesundhed vil vores svar på ovenstående spørgsmål tage et kvantespring. Vi glæder os til det spring, men her stopper det ikke.

Læs mere om hvordan vi på sigt vil anvende kunstig intelligens til at understøtte organisationers udvikling, samarbejde med eksperter og forskere over hele verden og tilbyde en serie af værktøjer, der har til formål at tage egoet ud af konsulentbranchen.

TIDSLINIE

Klik på nedenstående seks eksempler og læs mere om vores erfaringer med at designe gør-det-selv redskaber til organisationer og teams