Forandring gennem simulation og spil

Forandring gennem simulation og spil2018-05-31T09:00:33+00:00

Vi er dedikeret til en handlingsorienteret tilgang til forandringsprocesser, og de virkelige forandringer opstår først, når idé bliver til handling i hverdagen.

Inden man kommer dertil, tror vi på nødvendigheden af at øve sig og eksperimentere i et mere risikofrit miljø. Derfor er vi erfarne udviklere af skræddersyede tiltag, og flittige brugere af eksisterende spil og simulationer. I vores Gnist Learning Lab tilbyder vi endda fysiske rammer, der er designet til at fremme effekten af simulationer og spil.

Vi ser især tre fordele ved at anvende simulation og spil:

Simulation og spil er risikofrie

Når man arbejder med spilbaserede simulationer om f.eks. selvorganisering, videndeling, optimering er der meget lidt på spil, men meget at vinde i form af læring. Simulationer tillader fri eksperimentering og udforskning af forskellige strategier og arbejdsformer. Vel at mærke uden virkelighedens konsekvenser.

Den psykologiske tryghed, der ofte er indbygget i simulationer og spil, fremmer læring og speeder forandringshastigheden op.

Det er let at sige det rigtige, det er sværere at gøre det i virkeligheden

I mange dialoger om forandringer er det let at sige det rigtige. Det er let at sige, hvordan man BØR kommunikere, planlægge eller eksekvere en given strategi, men det er sværere, når intentioner møder virkeligheden i form af vaner og struktur.

Simulationer og spil giver real-time feedback på denne problemstilling og konfronterer enkelt og tydeligt intentioner i forhold til reel adfærd.

Simulation og spil træner gruppers kollektive intelligens

Kollektiv intelligens handler om gruppers evne til at træffe gode beslutninger i fællesskab. Hverdagens kompleksitet udfordrer til tider denne beslutningskraft, og det kan være svært at gennemskue, hvordan den kollektive intelligens forbedres.

Enkeltheden i de simulationer og spil, som vi bruger skærer ind til benet af den kollektive intelligens, og gør det klar, hvor grupper kan forbedre deres fælles beslutningstagen.

En dag fuld af simuleringer, som fremmer indsigter og handlekraft i forhold til trivsel og performance

Sherlock Holmes simulation til at træne kollektiv intelligens og vidensdeling på tværs af landegrænser

En af vores mest populære simulationer, hvor grupper arbejder med små forbedringer vha. handling og refleksion