Case: Styrket læring via simulationer hos internationale sælgere i Kvadrat

“Always remember that I am a much better Sherlock by collaborating with my colleagues”

Sådan siger en af deltagerne i den evaluering, vi netop har modtaget fra Kvadrat ifm. den internationale “læringsudfordring”, vi har designet og leveret til virksomhedens internationale sælgere.

Udfordringen handlede om at iscenesætte en samarbejdssituation, der afspejler kompleksiteten i det arbejde Kvadrat udfører på tværs af komplekse internationale projekter. Der er tale om projekter, hvor mængden af information er overvældende.

Målet var at skærpe fokus på kollektiv intelligens. Her handler det ikke kun om at dele viden, men også at udvikle nye indsigter sammen.

Samarbejdsøvelser mangler tit noget

Traditionelle samarbejdsøvelser er tit sjove og ofte relevante. Vi savner dog aktiviteter, der afspejler virkelighedens kompleksitet og det faktum at udfordringer i hverdagen ofte er af en mental karakter, der handler om at bearbejde informations overload.

Løsningen til Kvadrat bestod af to dele – et Sherlock Holmes mysterium, der skulle løses i fællesskab og udvikling af enkle og praktiske samarbejdsmetoder vha. designtænkning.

Tilbagemeldingerne lød bla.:

“Keep reminding and focus myself on the learning points. The Next Step is a good tool for that” (Next Step er en tilgang vi bruger til at fremme foretagsomhed og handlekraft)

“Structure, communication and leadership became very evident in the group and is of inspiration in my work. This is my focus for the coming period.”

“Organizing info to others / Change of habit: we have already kept three” M3’s (Monday Morning Meeting) with colleagues.

Der er brug for mere HOW

“Hvor der er vilje er der vej” lyder den gængse talemåde, men vi er begyndt at tvivle på rigtigheden af ordene i en tid, hvor der er brug for løsninger, der kan anvendes her og nu.

Når vi taler om og arbejder med vores kunder om vidtløftige begreber som læring og kollektiv intelligens, er der tale om mere praktik end poesi. Vi flytter fokus væk fra de store perspektiver og ned i praktikken. Derfor prioriterer vi fokus på værktøjer, metoder og eksperimenter.

Vores erfaringer er nemlig, at de fleste oplever et stort ”WHY” men slås med ”HOW”.

Kvadrats syn på læring og performance

Er du nysgerrig på hvordan Kvadrat ellers arbejder med læring og performance, kan du lytte med i vores podcast hvor Mads Nygård, der er VP for Strategi og HR i Kvadrat, og Mads Bab taler om Kvadrats tilgang til at sikre sammenhæng mellem læring og performance.

Du kan også læse mere om, hvordan Kvadrat arbejder med udvikling af deres “High Potentials” i en artikel, Mads Bab har skrevet sammen med Mads Nygård til Dansk HRs magasin Uddannelse og Udvikling der udgives af Dansk HR (downloades ved klik).

 

 

“Kvadrat har i mere end 10 år arbejdet tæt sammen med Mads Bab i træningen af vores contract sælgere. Fokus for salgstræningen har bl.a. været at styrke sælgernes egen læringskompetence. Deltagerne synes, at det er det mest konkrete og relevante træning, de har deltaget i.”

JANNIE HØJER
KVADRAT
2018-08-31T09:47:44+00:00