Forstå dine medarbejdere med Empathy Mapping og bliv bedre til forandringsledelse

Empathy mapping er et simpelt, brugervenligt visuelt værktøj, der fanger viden om medarbejderes adfærd og holdninger, i forbindelse med implementering af strategier og planer.

Når vi kommunikerer med andre mennesker, har vi ofte en begrænset forståelse af deres tænkning, deres holdninger og motivationer. Vi har en tendens til at forstå folk fra vores eget ståsted. Det er en udfordring, når vi implementerer strategier og planer. Noget der bl.a. beskrives i denne rigtig gode artikel på Harvard Business Review.

Empathy mapping er oftest brugt til at forstå kunder. Men når vi, som ledere eksempelvis ønsker at udvide vores medarbejders forståelse for en ny strategi, så må vi også der udvide vores egen forståelse for medarbejderne, og hvordan de oplever strategien og dens konsekvenser.

Download gratis vejledning

For at lykkes med din strategi må du forstå dine medarbejdere

Ideen om empati kan lyde lidt abstrakt og “blødt”. Men der er ikke noget blødt over at forstå dine medarbejdere bedre. Empathy mapping skal ses som en kritisk del af lederskabet. Det hjælper os nemlig med at konfrontere vores egen forståelse af den verden, vi opererer i, og fokusere til de mennesker, som vi leder.

Så den udvidede forståelse, som empathy mapping giver, kan gøre en afgørende forskel i forandringsledelse og især, når du ønsker at tilpasse din organisation til et fælles mål eller en fælles strategi.

“Den bedste samtale nogensinde”

Sådan udtalte én af vores kunder, efter at have brugt empathy mapping. Lederen havde lavet øvelsen om en konkret medarbejder, som hun havde svært ved at komme ind på livet af. Undervejs i øvelsen, gik der flere og flere ting op for hende og hendes forståelse for medarbejderens situation voksede.

Hun valgte bagefter at fortælle medarbejderen om øvelsen og hørte ham ad, om han ville se hendes svar, hvilket han gerne ville. Det endte med at blive deres bedste samtale nogensinde, og har siden båret frugt i form af en meget udbytterig og konstruktiv relation.

Kom i gang med det samme

Du kan downloade en gratis trin-for-trin vejledning her. På den måde kan du prøve metoden af med det samme.

Giv det et skud – måske du lærer noget nyt og brugbart om dine medarbejdere?

Øg organisationens handlekraft med styrkebaseret ledelse

Det handler om at styrke mennesker. At gøre mennesker klogere på forudsætningen for at lykkes, mere handlekraftige ift. at føre den viden ud i livet og mere robuste, når udfordringerne trænger sig på.

Læs mere

Nyhedsbrev

2019-03-07T06:36:04+00:00