Meningsmissionen

Da vi først havde set resultaterne af Shells erfaringer var vi ikke i tvivl. Metoden skulle udvikles og vi måtte eksperimentere os frem til en skarp forståelse af de virkemidler et godt gruppebaseret gør-det-selv redskab består af.

Et af de første forsøg var Meningsmissionen, der bestod af en række gør-det-selv aktiviteter. Et af dem handlede blandt andet om kerneopgaven.

Vi blev fascineret af The Four Icon Challenge, der er et tiltag som designeren Kyle Tezak kastede sig ud i. Han var nysgerrig på om, man ved hjælp af kun fire ikoner, kunne indkapsle essensen af en historie.

Vi arbejde ud fra samme designtilgang og stillede spørgsmålet:

“Kan man ved hjælp af kun fire ikoner, indkapsle essensen af vores kerneopgave eller mission, og derigennem skabe en bedre og mere inspirerende dialog?”

Iconer via The Noun Project

Vi brugte The Noun Projects store samling af ikoner og eksperimenterede med forskellige tilgange, der gjorde teams i stand til at indkapsle essensen af deres mission eller kerneopgave, tale om den og opsummere et fælles billede på ca. 90 minutter.

Af projektet lærte vi især værdien af at koble klassisk facilitering med enkle visuelle virkemidler.

Fonden Velliv har givet en millionbevilling til Gnist og Statens Institut for Folkesundhed (SIF). Bevillingen er givet, så vi i fællesskab kan udvikle og forske i effekten af værktøjer, som skal styrke samarbejde, trivsel og resultater i private virksomheder. Fokus er udelukkende på værktøjer, der kan anvendes af teams og grupper – uden brug af ekstern hjælp.

2018-10-13T09:23:09+00:00