Case: Styrket handlekraft og performance for alle ledere i PFA Pension

Ovenstående video er én ud af to videoer, som lederne i PFA fik som forberedelse til workshop om styrkebaseret ledelse.

Gnist har igennem flere år sparret med PFA ‘s HR om styrkelsen af organisationens handlekraft, robusthed og performance via bl.a. styrkebaseret ledelse og styrkebaseret performance samtaler, og for første gang nogensinde valgte PFA Pension i foråret 2015 at lave en række obligatoriske workshops for alle deres ledere, og Gnist blev valgt til at stå for opgaven.

Formålet med alles deltagelse i en halvdags workshop var følgende:

  • At forstå hvordan styrkebaseret ledelse reelt bliver mere business end bøvl.
  • At forstå at styrkebaseret ledelse ikke er et udtryk for manglende fokus på lav performance. Man bør forstå, at en person på trods af lav performance stadig har brug for handlekraft til at løse en udfordring. Styrkebaseret ledelse handler om at sikre denne handlekraft.
  • At forstå at styrkebaseret ledelse ikke er en rose-øvelse, men et udtryk for læring af forhold, der fremmer engagement, robusthed og dermed også performance. Altså en opmærksomhed på at forstå, det der virker, så organisationen både har det godt og gør det godt.

Styrkebaseret ledelse

Det kan siges ret enkelt. Styrkebaseret ledelse handler om at styrke mennesker. At gøre mennesker klogere på forudsætningen for at lykkes, mere handlekraftige ift. at føre den viden ud i livet og mere robuste, når udfordringerne trænger sig på.

Vi har samlet artikler, videoer mm her.

FOREDRAG

STYRKEBASERET LEDELSE – BØVL ELLER BUSINESS?

88%

svarede, at de i passende eller høj grad fik god refleksion og læring af Mads Bab.

75%

svarede, at de i passende eller høj grad mente at styrkebaseret ledelse kunne hjælpe dem til at realisere et større forretningsmæssig potentiale

Udover workshops med såvel oplæg som en række konkrete opgaver fik alle lederne udleveret bogen I gang med styrkebasereret ledelse og dermed adgang til de 8 videoer samt andet yderligere materiale der ligger på styrkebaseretledelse.dk.

Eksperimentvideoen, som der henvises til i den øverste video er nedenstående:

“Som leder af HR udvikling i PFA, har jeg haft den fornøjelse at arbejde sammen med Mads Bab både i forbindelse med at arbejde styrkebaseret i HR (2 dages workshop), men også workshops for alle ledere i PFA med introduktion til styrkebaseret ledelse (10 workshops).

Mads er meget teoretisk velfunderet, en fantastisk kommunikator og en rigtig god underviser. Specielt er Mads god til at definere og udvikle workshops i forhold til det forretningsmæssige afsæt. Hans kreativitet udmunder Mads god til at definere og udvikle workshops i forhold til det forretningsmæssige afsæt. Hans kreativitet udmundede blandt andet i en bog og flere videofilm, som lederne kunne bruge til inspiration. Mads Bab kan bestemt anbefales – han er meget inspirerende og han skaber i den grad tryghed hos kunden!”
Kia Karrebæk, Leder af HR Udvikling PFA

2018-08-31T09:41:50+00:00