Styrkebaseret ledelse i Varde Kommune

I denne podcast taler Mads Bab med Pia Kehlet, der er dagtilbudsleder og Susanne Westergaard, der er HR konsulent. Begge i Varde Kommune. Emnet er styrkebaseret ledelse, og hvordan man får denne ledelsesmetode til at blive meget mere end en avanceret roseøvelse.

Centralt for dialogen står at styrkebaseret ledelse handler om kerneopgaven, og hvordan man bedst indretter arbejdspladsen så flest mulige medarbejdere får deres faglighed i spil.

I Varde kommune har man siden 2016 arbejdet med styrkebaseret ledelse, og i dag er ledelsesformen blevet naturlig praksis flere steder i kommunen:

”Hele udgangspunktet for at arbejde med styrkebaseret ledelse var for os at nedbringe sygefraværet i kommunen. Det ligger os meget på sinde, at vores medarbejdere både ’gør det godt og har det godt’. I dag ser vi faktisk, modsat en del andre kommuner, en reduktion i sygefraværet. Det er næppe den styrkebaserede tilgang alene, der gør forskellen. Men vi tror på, at det har været en indsats, som har haft indflydelse på det samlede billede. For lederne, som har deltaget på kurset, har det gjort en forskel at få sat ord på det at lede ud fra den anerkendende tilgang – og aktivt at fokusere på medarbejdernes styrker. De har alle fået nogle konkrete værktøjer med sig, som de kan omsætte i praksis.”

Sådan siger Rolf Bendixen Huusmann Jakobsen og Susanne Westergaard fra Kommunes HR.

Vi har for Varde Kommune uddannet 75 ledere i styrkebaseret ledelse og fra de forløb, er der kommet mere end 148 refleksioner om styrkebaseret ledelse.

Samlet kan man sige, at styrkebaseret ledelse handler om at skabe effektive og sunde organisationer, hvor medarbejdernes trivsel kan måles, vejes og ses på bundlinjen.

Med andre ord: Hvis din organisation forstår og formår at bringe medarbejdernes styrker og ressourcer i spil, og der igennem skabe en kollektiv robust organisation, fører det ofte til vækst – både for medarbejderne, men også for din forretning.

I podcasten uddyber Pia Kehlet og Susanne Westergaard, hvordan man i praksis lykkes med at få styrkebaseret ledelse til at hænge sammen med løsning af kerneopgaven, og hvad de har gjort i praksis.

Introduktion af podcasten

 

Lyt til podcast

FOREDRAG

STYRKEBASERET LEDELSE – BØVL ELLER BUSINESS?

Abonner på Gnist podcast

Case: Styrket handlekraft og performance for alle ledere i PFA Pension

Læs mere

2018-08-30T06:11:18+00:00