Karakterstyrker

Vores styrker er det, der styrker os.

Karakterstyrker er de knapper, der, når vi trykker på dem, udløser tanker, følelser og handlinger, der styrker os, giver os energi, tro på os selv og fremtiden og får os til at føle os autentiske.

Karakterstyrker handler ikke nødvendigvis om det, man er god til. Ikke nødvendigvis i hvert fald. I denne sammenhæng er det ikke det samme som kompetencer, færdigheder eller erfaring selvom disse områder stadig er vigtige.

Egentlig kan det siges enkelt som i overskriften: Vores styrker er det, der styrker os.

Mange af os er ubevidste om, hvad der giver os energi og drivkraft til at nå vores mål, og hvad der giver os mod til at overvinde udfordringer, eller hvad der giver os robustheden til at håndtere modgang.

Karakterstyrkerne, som de er kortlagt i de 24 styrker fra VIA Institute on Character, er i høj grad det, der kan vise os vores blinde vinkel og give os den personlige indsigt, der gør, at vi mere bevidst og langt lettere kan tænde vores gnist.

Og ved vi som ledere, hvad der giver vores medarbejdere energi, kan vi sammen blive klogere på forudsætningen for at lykkes, mere handlekraftige ift. at føre den viden ud i livet og mere robuste, når udfordringerne trænger sig på.

Først må vi finde vores styrker, derefter forstå, hvordan de virker og hvad de betyder for os, så vi kan forme vores styrker, så de gavner os i bestræbelserne på at opnå et bestemt mål, eller at vi ændrer vores perspektiv på styrkerne, så de opleves mere gavnlige for os. Sidst men ikke mindst, skal vi forankre denne viden om vores styrker i nye vaner i dagligdagen.

Er du i tvivl om der er hold i at arbejde med sine karakterstyrker, så tag et kig på denne side. Her finder du beskrivelser og referencer til flere hundrede forskningsforsøg der bekræfter relevansen af at arbejde styrkebaseret.

Nedenfor er der en række indgange til hvordan du opnår nogle af de effekter.

Vejledning til VIA styrketest

www.viame.org er stedet, hvor du tager denne styrketest og finder den gratis styrkeprofil.

Her kan du læse meget mere om styrketesten.

Gratis printbare styrkekort

GNIST styrkekort findes både i en gratis printbar kortere variant eller i en fysisk variant med mere information og inspiration.

Du kan få adgang til den printbare version ved at klikke her.

Styrkekort i etui

Køb styrkekort inkl. 5 øvelseskort og inspirationsfolder

Køb 1 sæt GNIST styrkekort for bare 175 kr. her.

Bog, spil og kursus om styrker

Gnisten i arbejdslivet

kr. 239

Spil: Styrkehistorier (4 personer)

kr. 650

KURSUS

Certificering i brug af styrkeprofil og styrkekort

50% rabat ved tilmelding inden 7. august

Til dig, der ønsker at arbejde mere styrkebaseret i form af en stærkere anvendelse af karakterstyrkeprofilen og styrkekort i teams, projektgrupper og 1-1 samtaler.

Få styrket engagementet

Vi har ifb. med World Happiness day i 2014 udarbejdet en drejebog til 1,5-2 timers styrkeworkshop, man kan holde i sin egen afdeling. Drejebogen bygger på indholdet af en lille film og lægger op til en dialog om, hvordan man kan styrke hinanden i afdelingen.

Se film og download drejebog her.

Lær af det, der virker

Sammen med Dansk HR har vi skabt en serie på fem videoer, der på hver deres måde giver input til arbejdet med styrkespotting.

NYHEDSBREV

10 spørgsmål til at blive klogere på det, der styrker dig

  • Hvad vil det betyde for dig, hvis anvendelse af dine styrker føles uundgåeligt – du kan ligesom ikke lade være?
  • Hvad vil det betyde for dig, hvis dine styrker i højere grad giver dig energi frem for følelsen af at være drænet?

Uanset om du har taget testen, eller blot har en grundlæggende idé om hvad dine styrker er, finder du her 10 gode spørgsmål til at blive klogere på styrkerne.

Test, gratis styrkekort og værktøjer

Med Gnisten i arbejdslivet præsenteres du for en bog, der med udgangspunkt i solid forskning inden for især positiv psykologi, møder dig i øjenhøjde og giver konkrete og relevante anvisninger på, hvordan du kan lære at fokusere på dine styrker. Bogen kan være inspiration for ledere eller din hjælp til selvledelse og realisering af potentiale.

I bogen omtales såvel VIA styrketesten, vores gratis styrkekort og en række værktøjer, og du finder det hele her.

Podcast: Styrkebaseret ledelse i Varde Kommune

I denne podcast taler Mads Bab med Pia Kehlet, der er dagtilbudsleder og Susanne Westergaard, der er HR konsulent. Begge i Varde Kommune. Emnet er styrkebaseret ledelse, og hvordan man får denne ledelsesmetode til at blive meget mere end en avanceret roseøvelse.

“Vi har fået mere inspiration og en anden indgangsvinkel på begreberne, ved  at læse styrkekortene, og gået i dybden med både kort samt styrkeprofil. Dette inspirerer os og det er med til, at positiv energi breder sig som ringe i vandet.”

LEDER I VARDE KOMMUNE

Styrkebaseret ledelse

Det kan siges ret enkelt. Styrkebaseret ledelse handler om at styrke mennesker. At gøre mennesker klogere på forudsætningen for at lykkes, mere handlekraftige ift. at føre den viden ud i livet og mere robuste, når udfordringerne trænger sig på.

Læs meget mere om styrkebaseret ledelse her.

2021-06-22T13:07:23+00:00