Styrkekort

Vores styrker er det, der styrker os.

Styrkekort er et værktøj til at skabe samtaler om f.eks. de fænomener, der giver mennesker mening, bringer teams i flow og gør fællesskaber robuste.

Karakterstyrker handler ikke nødvendigvis om det, man er god til. Ikke nødvendigvis i hvert fald. I denne sammenhæng er det ikke det samme som kompetencer, færdigheder eller erfaring selvom disse områder stadig er vigtige.

Egentlig kan det siges enkelt som i overskriften: Vores styrker er det, der styrker os.

Mange af os er ubevidste om, hvad der giver os energi og drivkraft til at nå vores mål, og hvad der giver os mod til at overvinde udfordringer, eller hvad der giver os robustheden til at håndtere modgang.

Karakterstyrkerne, som de er kortlagt i de 24 styrker fra VIA Institute on Character, er i høj grad det, der kan vise os vores blinde vinkel og give os den personlige indsigt, der gør, at vi mere bevidst og langt lettere kan tænde vores gnist.

Gnist styrkekort repræsenterer de 24 VIA karakterstyrker.

Vi har samlet mere information om karakterstyrker, styrketest, styrkespotting mm her.

Udgangspunktet for udformningen af styrkekortene, er vores forståelse af, at styrker sjældent står alene, styrker er dynamiske, de er kontekstafhængige og oftest udfolder de sig i samvær mellem mennesker. Alle styrkekort har derfor billeder, der viser et glimt af en situation, hvor den pågældende styrke er i spil og ofte optræder mere end en person. Vi tror nemlig, at styrker bedst forstås i relation til andre. Det handler ikke om at bruge sine styrker mere, men om at bruge dem bedre .

På den anden side af kortet, er der en kort tekst som beskriver styrken. Teksten er ment som en inspiration til at forstå, hvad den enkelte styrke indeholder, teksten handler bl.a. om motivation og trivsel i samvær med andre.

Styrkekort i etui

Køb styrkekort inkl. 5 øvelseskort og inspirationsfolder

Køb 1 sæt GNIST styrkekort for bare 175 kr. her.

Gratis printbare styrkekort

GNIST styrkekort findes både i en printbar variant eller i en fysisk variant med mere information og inspiration. Du kan få adgang til den printbare version her, når du skriver din mailadresse.

Du giver os samtidig lov til at sende dig nyhedsbrev med artikler og værktøjer om organisationsudvikling, men som du til enhver tid kan afmelde med et klik.

Vejledning til VIA styrketest

www.viame.org er stedet, hvor du tager denne styrketest og finder den gratis styrkeprofil.

Her kan du læse meget mere om styrketesten.

NYHEDSBREV

Kort, spil og kursus om styrker

Styrkekort

kr. 175

Spil: Styrkehistorier (4 personer)

kr. 650

KURSUS

Certificering i brug af styrkeprofil og styrkekort

Til dig, der ønsker at arbejde mere styrkebaseret i form af en stærkere anvendelse af karakterstyrkeprofilen og styrkekort i teams, projektgrupper og 1-1 samtaler.

Få styrket engagementet

Vi har ifb. med World Happiness day i 2014 udarbejdet en drejebog til 1,5-2 timers styrkeworkshop, man kan holde i sin egen afdeling. Drejebogen bygger på indholdet af en lille film og lægger op til en dialog om, hvordan man kan styrke hinanden i afdelingen.

Se film og download drejebog her.

Lær af det, der virker

Sammen med Dansk HR har vi skabt en serie på fem videoer, der på hver deres måde giver input til arbejdet med styrkespotting.

Test, gratis styrkekort og værktøjer

Med Gnisten i arbejdslivet præsenteres du for en bog, der med udgangspunkt i solid forskning inden for især positiv psykologi, møder dig i øjenhøjde og giver konkrete og relevante anvisninger på, hvordan du kan lære at fokusere på dine styrker. Bogen kan være inspiration for ledere eller din hjælp til selvledelse og realisering af potentiale.

I bogen omtales såvel VIA styrketesten, vores gratis styrkekort og en række værktøjer, og du finder det hele her.

2019-05-29T10:01:17+00:00